Ercsi tömegverekedés: Tizenegy letartóztatás és további intézkedések

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt tizenegy férfit tartóztattak le, és négy gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletet, illetve távoltartást rendelt el a Fejér Vármegyei Főügyészség az ercsi tömegverekedés ügyében.

A Fejér Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az ügyben összesen 17 embert gyanúsítanak csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, melyből ketten szabadlábon védekezhetnek. Az események egy augusztus 10-i fenyegetéssel kezdődtek, amikor az egyik gyanúsított arra kényszerítette volna ismerősét, hogy vonja vissza korábbi vallomását egy büntetőügyben, ellenkező esetben őt és családját bántalmazni fogják.

Ezt követően a gyanúsított és társai, közel húsz férfi, megjelentek a fenyegetett férfi házánál, ahol gumilövedékkel és gáz-riasztó fegyverrel lövöldözni kezdtek, és ütlegelésre alkalmas eszközöket is maguknál tartottak. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a tömegverekedés hátterében két helybéli család közötti, évek óta tartó vita áll, amely végül erőszakos támadásba torkollott.

A rendőrség az elkövetőket egy összehangolt akció során fogta el múlt vasárnap délután, a 6-os főút közelében, a Terrorelhárítási Központ segítségével. A nyomozás továbbra is folyamatban van, és a hatóságok a szükséges intézkedéseket megtették az ügyben érintett személyekkel szemben.

Az ügyészség 15 gyanúsított letartóztatását indítványozta, mivel a cselekmény jellegére és az ügyben szereplő személyek közötti viszonyra figyelemmel szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását. Augusztus 10-én 13 óra 12 perckor tett bejelentést egy férfi arról, hogy Ercsiben, az Egressy utcában többen rátámadtak a családjára, és gáz-riasztó és gumilövedék kilövésére alkalmas fegyverrel bántalmazták őket. A támadók két embert megsebesítettek, majd elmenekültek. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, majd hívták a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit. Az adatgyűjtés során világossá vált, hogy két helybéli család közötti vita váltotta ki az erőszakos támadást. Az elkövetőket végül összehangolt akcióban vasárnap, nem sokkal 12 óra után a 6-os főútnál fogták el. A rendőrök 17 férfit állítottak elő, közülük 15-öt őrizetbe is vettek.