Jack Russell, a Great White együttes énekese elhunyt

Jack Russell, a nyolcvanas években népszerű glam metal együttes, a Great White vezető énekese, 63 éves korában elhunyt. Többszörös rendszerszervi atrófia és Lewy-testes demencia okozta halálát.

Jack Russell halálhírét családja közölte a közösségi médián keresztül, békés körülmények között távozott. A zenész egy hónappal ezelőtt jelentette be visszavonulását a turnézástól, mivel már nem tudott a kívánt szinten teljesíteni. A Great White együttes részvétét fejezte ki, Russell rockzenében betöltött örökségét kiemelve.

Russell a "Once Bitten, Twice Shy" című slágerrel vált ismertté, és a zenekar több sikeres albumot is kiadott, mint például a "He Saw It Comin’" 2017-ben. A zenekar története során több felállásváltozáson is átesett. A tragikus 2003-as rhode islandi koncerttűz, amely 100 ember életét követelte, köztük a zenekar gitárosa, Ty Longley-é is, mély nyomot hagyott Russell életében.

A Great White 2001-ben feloszlott, de Russell folytatta a zenélést a Jack Russell's Great White néven. Egészségi állapota romlása ellenére is a színpadon maradt, amíg csak tudott, és 2017-ben memoárt is megjelentetett. A zenész feleségül, fiát és közeli barátait hagyta hátra. Egy nyilvános megemlékezést később tartanak.