Golyóálló üveg mögött fog beszélni Donald Trump

A Secret Service javaslatára Donald Trump a jövőben golyóálló üveg mögül fogja tartani szabadtéri választási beszédeit. Az intézkedésre a volt elnök elleni júliusi merénylet miatt van szükség, amikor egy golyó a füle tövénél találta el.

Donald Trump, aki a pennsylvaniai Butlerben történt lövöldözés óta csaknem több rendezvényen is részt vett, de ezek mindegyike zárt térben zajlott, a legutóbbi gyűlésen kijelentette, hogy nem mond le a szabad téri rendezvényekről sem. A Secret Service tervei szerint három oldalról veszik majd körbe golyóálló üveggel az elnököt, azonban egyelőre nem tiszta, hogy mikor fogják először alkalmazni ezt a biztonsági intézkedést.

A Washington Postnak és az ABC News-nak nyilatkozó Secret Service tagja szerint már megkezdték az üvegek elhelyezését az ország különböző pontjain, hogy megkönnyítsék a logisztikát. Kamala Harris, a demokraták (várható) elnökjelöltje is hasonló védelmet fog kapni a rendezvényein, ha azt szükségesnek ítélik.

Az ilyen típusú biztonsági üveget általában csak az elnökök és alelnökök védelmére használják, de Barack Obama 2008-as választási győzelmi beszédénél Chicagóban már alkalmazták ezt a módszert. Az óvintézkedést általában csak hivatalban lévő elnököknél és alelnököknél alkalmazzák, bár korábban is tettek már kivételt, mint például Obama esetében, aki akkor még szenátorként ünnepelte meg választási győzelmét.