A BME gólyatáborában tilos a óvszer

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának szervezői betiltották az óvszerek behozatalát a gólyatáborba. Az egyetemi hallgatói képviselet elnöke elismerte az óvszerek fontosságát a nem kívánt terhességek és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében, de hangsúlyozta, hogy az absztinencia népszerűsítése hatékonyabb. Lilu kritizálta a döntést, aggodalmát fejezte ki tinédzser fia miatt, aki az országban nő fel.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora Bodajkon kezdődött, ahol a tiltott tárgyak listájára felkerültek az óvszerek és a körömcsipeszek is. A hallgatói képviselet megerősítette, hogy a tábor ideje alatt kerülni kell a szexuális kapcsolatokat. A szervezők szorosan figyelemmel kísérik a diákok tevékenységeit, hogy biztosítsák a szabályok betartását, és így egy biztonságos és élvezetes élményt nyújtsanak. A tábor szabályait az egyetem, a hallgatói képviselet és a biztonsági szolgálat állapította meg.

Az idei gólyatáborban hozott óvszertiltás felháborodást váltott ki Liluból és másokból, akik "megdöbbentő hülyeségnek" nevezték a döntést. A szervezők a tiltást azzal indokolták, hogy megakadályozzák a diákok szexuális kapcsolatba lépését a tábor ideje alatt. Pottyondi Edina humorista is bírálta a döntést, kiemelve az abszurditását annak, hogy alkoholt és fegyvereket engedélyeznek, de óvszert nem.