Óvszerhasználat betiltása a BME gólyatáborában

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborában idén nem engedélyezik az óvszerek behozatalát, ezzel kívánják megakadályozni a hallgatók közötti szexuális kapcsolatokat.

A Fejér megyei Bodajkon megrendezett tábor szabályzatát a szervezők egy nappal a szerdai kezdés előtt tették közzé a Facebook-oldalukon. A listán szerepelnek azok a tárgyak, amelyeket a hallgatók nem vihetnek be a tábor területére, így például a romlandó ételek, a biztonsági borotvák és a gumióvszerek is.

A 444.hu értesülései szerint az Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) elnöke, Radácsi Kristóf megerősítette, hogy a döntés mögött az a szándék áll, hogy ha a diákoknál nincs óvszer, akkor nem fognak szexelni a táborban. Radácsi szerint a szexuális kontaktus elkerülése hatékonyabban előzi meg a nem kívánt terhességet és a szexuális úton terjedő betegségeket, mint az óvszerhasználat. Hozzátette, hogy a gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a gólyák felhőtlen szórakozására kiemelt figyelmet fordítanak, és a szabályok betartását szabadidőben is számon tartják. Az EHK elnöke szerint a szigorú szabályok ellenére a cél az, hogy minden résztvevő értékteremtő, jó hangulatú és biztonságos kikapcsolódásban legyen része.

A gólyatábor szabályait az egyetem, a Hallgatói Képviselet és a biztonsági szolgálat együtt alakította ki, a résztvevők biztonsága és az esemény zavartalan lebonyolítása érdekében. A rendezvényre több száz főt vártak a szervezők. Az, hogy a szextilalom betartását hogyan ellenőrzik, nem derült ki.

Nyitóképünk illusztráció.