Ajaki tragédia: Apját agyonverő férfit vettek őrizetbe

Halálra verte 56 éves apját egy 28 éves férfi Ajakon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. A rendőrség és a mentőszolgálat a helyszínre érkezve már csak a halálesetet tudta megállapítani.

A tragédia csütörtök este történt, amikor a fiatal férfi, F. G., telefonon értesítette a hatóságokat, hogy megölte az édesapját. A családi házban a rendőröknek és a mentőknek a férfi megmutatta, hol található az apja holtteste.

A rendőrségi közlemények szerint az apa és fia között nem ez volt az első konfliktus, gyakran kerültek összetűzésbe. Azon a végzetes estén is egy heves vita vezetett a tettlegességig, mely során a fiú több, nagy erejű ütést mért az idősebb férfira, aki a sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. A férfi az ittas állapotban lévő édesapját egy nyolcvan centiméter hosszúságú széklábbal ütötte többször fejen.

A rendőrök a férfit előállították, emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették. A Nyíregyházi Járásbíróság letartóztatását rendelte el. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kezdeményezik a letartóztatását.