A Tisza Párt támogatottsága stabil maradt

Az IDEA Intézet legutóbbi felmérése szerint a Tisza Párt támogatottsága április óta először nem növekedett. A Fidesz továbbra is vezető helyen áll 28%-os támogatottsággal, míg a Tisza Párt 22%-on áll, a DK 5%-on, és a Mi Hazánk 4%-on.

A felmérés szerint a Fidesz-KDNP vezetne a hipotetikus parlamenti választásokon, 41%-os támogatottsággal, míg a Tisza Párt 34%-ot kapna a biztos szavazók körében. A Tisza Párt támogatottsága stabil maradt júliusban, annak ellenére, hogy a biztos szavazók körében enyhe növekedést mutattak. A Demokratikus Koalíció is bejutna a parlamentbe 5%-os támogatottsággal.

A kisebb pártok, mint az MKKP és a Momentum, csökkenő támogatottságot tapasztalnak. Az LMP, az MSZP és a Párbeszéd támogatottsága "mérhetetlenül alacsony" az IDEA Intézet júliusi adatai szerint. A Kutyapárt 3%-on áll, megelőzve ezzel a Momentumot, amely 2%-os támogatottságot ért el.

A Tisza Párt támogatottsága az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett, miközben az ellenzéki pártok támogatottsága csökkent, különösen a kegyelmi botrány óta. Azonban a Tisza Párt támogatottsága a július végi felmérés szerint már nem növekedett tovább, és a biztos szavazók körében 7 százalékponttal marad el a kormánypárt mögött.