Megkéselték Lamine Yamal apját Spanyolországban

Súlyos állapotban került kórházba Lamine Yamal apja, Mounir Nasraoui, akit szerda este késeltek meg Spanyolországban, Mataró városában.

A spanyol válogatott futballista, Lamine Yamal 38 éves (más források szerint 36 éves) apját, Mounir Nasraouit egy parkolóban támadták meg. A The Guardian és a La Vanguardia helyi forrásokra hivatkozva számolt be az esetről, amely szerint a támadás Barcelonától mintegy 30 kilométerre keletre történt.

A katalán rendőrség (Mossos d'Esquadra) és a városi rendőrök nyomozást indítottak, és több szemtanút is kihallgattak. Egyes források szerint három embert már őrizetbe is vettek az ügyben. A késelés hátterében álló okok még tisztázatlanok, de a spanyol sajtó szerint egy korábbi konfliktus miatti "leszámolás" keretében történhetett a támadás.

Mounir Nasraoui sérüléseit a badalonai Can Ruti kórházban látták el. Az állapotáról ellentmondásos információk láttak napvilágot: egyes értesülések szerint továbbra is súlyos állapotban van, míg más források szerint már hazaengedték és otthonában lábadozik. A kórház szerint Nasraoui állapota súlyos, de már nem életveszélyes. Nasraoui fia, Lamine Yamal, aki a múlt hónapban a legfiatalabb játékos lett, aki Európa-bajnokságon gólt szerzett, és segítette Spanyolországot a labdarúgó-Európa-bajnokság megnyerésében, apja legnagyobb támogatójaként ismert. Az elődöntőben még gólt is szerzett Franciaország ellen. Azonban most nem tisztázták, hogy Yamal játszik-e a spanyol bajnokság nyitófordulójában, ahol a Barcelona a Valenciával mérkőzik.

A támadás politikai indíttatású is lehet, hiszen tavaly májusban, a spanyol választások idején, Mounir Nasraoui tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett a Vox nevű szélsőjobboldali párt sátránál Mataróban. A Vox aktivistáival történt dulakodás miatt 550 euró pénzbüntetésre ítélték, továbbá a 110 eurónyi kár megtérítésére. A szerdai eset közvetlen előzményeként Yamal apja szerda délután a kutyáját sétáltatta Rocafondában, amikor az egyike erkélyről vízzel leöntötték, ami heves szóváltásba, majd dulakodásba torkollott.

A Barcelona klubelnöke, Joan Laporta, Alejandro Echevarríát küldte a kórházba a sérült és a hozzátartozók megnyugtatására, míg Lamine Yamalnak azt tanácsolták, hogy egyelőre maradjon otthon, mivel édesapja sérülése ugyan súlyos, de nincs életveszélyben.