Viharos események a Duna partján

Éjjel egy vihar miatt több fiatal került veszélybe a Duna partján, az Erzsébet híd közelében, az Ördög-pataknál. A fiatalok egy közösségi oldalon szervezett összejövetelre gyűltek össze, amikor a viharos időjárás többüket a vízbe sodorta. A katasztrófavédelem és a rendőrség beavatkozásának köszönhetően a helyzetet sikerült ellenőrzés alatt tartani.

A váratlanul érkező vihar következtében a Duna partján tartózkodó fiatalok közül néhányan a vízbe estek. A katasztrófavédelem és a rendőrség gyorsan reagált, és három személyt kimentettek a vízből. A helyszínen mintegy harminc tanút kérdeztek ki, és bár senkit sem keresnek eltűntként, a vízi rendőrség továbbra is átvizsgálja a területet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesítést kapott hajnali 3 körül arról, hogy emberek kerültek a vízbe az Erzsébet híd budai oldalánál. A vízi rendőrség és a katasztrófavédelem azonnal megkezdte a mentési műveleteket. Néhányan saját erejükből úsztak a partra. A baleset egy zenei esemény alatt történt, amikor a hirtelen lezúduló esővíz több embert is a folyóba sodort.

A katasztrófavédelem alaposan átvizsgálta a Duna szakaszát, de senkit sem találtak. A rendőrség meghallgatta a fiatalokat, és jelenleg senkit sem keresnek eltűntként. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja az esemény körülményeit. Az eset során három személyt kórházba szállítottak. A viharos időjárás és a hirtelen jött eső okozta incidens rávilágít a természeti elemek előre nem látható veszélyeire.