Az ATV politikai vitaműsora, az ÖT késik, és végül el is törölték

Az ATV csatorna bejelentette, hogy az ÖT című politikai vitaműsor nem indul el a tervezett augusztus 26-i kezdettel, és a legújabb információk szerint a műsor véglegesen megszűnt.

Az ATV-nél folyamatban lévő átszervezés részeként a csatorna elhalasztotta, majd végül törölte a véleményműsorokat, köztük az ÖT műsor új évadát. A műsorban Konok Péter, Schiffer András, Ceglédi Zoltán, Hont András és Vogyerák Anikó szereplése volt tervezett. A műsor helyett ideiglenesen a Fórum című telefonos műsor került adásba.

Schiffer András csalódottságát fejezte ki a Facebookon, amiért a sokszínű véleményeknek nincs helye az intézményesített médiában, és kritikát fogalmazott meg az ATV-vel kapcsolatban. Szerinte mára már csak illúzió, hogy a vélemények ütköztetésére – amit a demokratikus nyilvánosság lényegi elemének nevezett – a nyilvános térben lehetőség nyíljon. Az ATV a hatékonyabb működés érdekében létrehozott belső testületek, a Stratégiai Tanács és a Program Tanács miatt halasztotta, majd törölte a véleményműsorokat. Ezek a testületek a piaci trendek figyelemmel kísérésére és a műsorpolitika megvitatására jöttek létre.

A műsor új évadának kezdete legkorábban szeptember végén vagy októberben várható volt, azonban Schiffer András bejegyzése alapján már biztos, hogy a műsornak végleg vége, nem lesz, eltörölték. A döntés csak a televíziós programstruktúra egy kis részét érinti, és a csatorna tervezi az ideiglenes helyettesítő műsorokat szeptemberre. Az ATV csoport a 444.hu és a Mandiner megkeresésére semmilyen módon nem kívánt reagálni.

Hont András szerint azonban korai azoknak az öröme, akik „egy unikális és sokak által figyelt hang” eltűnését várják. A műsor egyik szereplőjeként úgy nyilatkozott, hogy még ő sem tudja pontosan, mi lesz és hogyan, de az biztos, hogy a keményfejű, karcos embereknél ez sohasem egyszerű, és nem is csak tőlük függ.