A világ egyik legszebb McDonald's-a újra megnyitotta kapuit a Nyugati téren

Több mint hat hónapos felújítást követően, körülbelül 1,8 milliárd magyar forintos költséggel újra megnyitotta kapuit a budapesti Nyugati téri McDonald's, amelyet a világ egyik legszebbjeként is emlegetnek. Az eredetileg 1990-ben nyílt történelmi épület megőrizte neoreneszánsz és neoromantikus építészeti elemeit a átalakítás során. Az új belső kialakítás a RAY-design koncepció alapján készült, amely egyedi tükrözött üvegfelületeket, rézbevonatú világítótesteket és különleges bútorelemeket foglal magában.

A belső tervezés során valódi, természetes anyagokat használtak, mint például a terrazzo padló, a fa, a bőr és a rézborítás. Zsolt Égi, a Progress Étteremhálózat Kft. vezérigazgatója, aki a magyarországi McDonald's éttermeket üzemelteti, kiemelte a Nyugati McDonald's örökségének megőrzésének fontosságát a felújítás alatt. Az étterem mostantól érintőképernyős kioszkokat is tartalmaz a hagyományos pénztárgépek mellett, lehetővé téve a vendégek számára, hogy a McDonald's mobilalkalmazáson keresztül rendeljenek, és akár közvetlenül az asztalukhoz szállíttassák az ételt. Az étterem egyik különlegessége a magyar McDonald's-ok között egyedülálló ételelszállító szalag, amely a két konyhaszint között szállítja a termékeket, lehetővé téve a vendégek számára, hogy egy üvegdobozon keresztül kövessék nyomon rendeléseiket.

A jellegzetes galéria elrendezés megmaradt, a vendégek a középső lépcsőn keresztül juthatnak fel a galériaszintre. A hátsó kültéri területet új bútorokkal rendezték be, beleértve egy lounge stílusú teraszt is, ahol a vendégek élvezhetik az étkezést. A Műemlékvédelmi Hatósággal való egyeztetés eredményeként a vendégtérben megszűnt a lépcsősor, amely javítja a vendégek komfortérzetét és kényelmesebbé teszi a gyorséttermet.

Az étterem belső kialakítását egy ausztrál tervezőstúdió, a Landini által készített tervek alapján, Sass Géza magyar belsőépítész adaptálásával, a Market Építő Zrt. kivitelezésében hozták létre. Az étteremben 182 férőhely van, a teraszon további 102 vendéghelyet alakítottak ki.

A felújítási munkák előkészületei már 2020-ban elkezdődtek, és a globál tervezői csapattal is egyeztetni kellett. A Nyugati téri étterem újranyitásával lezárul a 2019-ben elindult felújítási program. Magyarországon összesen 113 McDonald's étterem található, az utóbbi években több mint 20 új éttermet nyitottak, és több mint 80 étterem újult meg, aminek költsége több tízmilliárd forintra rúg. Ezeket a költségeket a Progress Étteremhálózat Kft. és a franchise partnerek állták. A McDonald's a diákmunkások fellegvára is, ahol a 8500 munkavállaló közel 40-50 százaléka diák, akiknek rugalmas munkát tudnak biztosítani.