A Revolut tervei Magyarországon: fióktelep és jelentős változások

Magyarországon is fióktelepet tervez nyitni a Revolut, amelynek köszönhetően magyar nyelvű ügyfélszolgálat és helyi bankszámlaszámok is elérhetővé válnak. A fintech cég nem tervezi a tranzakciós illeték áthárítását az ügyfelekre, és a jövőbeni tervek között személyi kölcsönök és jelzáloghitelek nyújtása is szerepel.

Magyarország a Revolut számára kiemelt piacnak számít, ahol a cég jelenleg is keményen dolgozik egy fióktelep megnyitásán. Léder Tamás, a Revolut magyarországi vezetője szerint a fióktelep létrejöttével magyar nyelvű ügyfélszolgálatot és helyi bankszámlaszámot is tudnak majd biztosítani, ami lehetővé teszi, hogy az ügyfelek elsődleges bankjukként válasszák a Revolutot.

A Revolut már rendelkezik teljeskörű banki licenccel az Európai Unióban 2021 óta, és a tervek szerint a magyar fióktelep megnyitásával közvetlenül csatlakoznak majd a magyar pénzforgalmi rendszerhez, csökkentve a külső szereplőktől való függőséget.

A cég jelenleg 1,5 millió ügyféllel rendelkezik Magyarországon, és a cél, hogy 2024 végére elérjék a 2 milliót. A Revolut a tranzakciós illetéket, amely évente tízmilliárd forintos nagyságrendű, nem hárítja át az ügyfelekre, ami versenyelőnyt jelent a piacon.

A Revolut nem csak a meglévő szolgáltatásait fejleszti, hanem új termékek bevezetésével is bővíti kínálatát. A tervek között szerepel a személyi kölcsönök és jelzáloghitelek nyújtása is, amelyek a magyar piacra való belépés után válnak elérhetővé az ügyfelek számára.

A cég nemzetközi terjeszkedése is folytatódik, a cél, hogy univerzális bankká váljanak. Az idei év egyik nagy újítása az eSIM-szolgáltatás bevezetése volt, amellyel a telekommunikációs piacra is beléptek.

Az ügyfelek átlagéletkora 36 év Magyarországon, és bár a Budapest-központúság dominál, a nagyobb vidéki városokban és megyeszékhelyeken is egyre erősebb a jelenlétük. A kisebb településeken is látványos a növekedési potenciál, annak ellenére, hogy digitális bankként nem mindenhol könnyű megtalálni a hangot a hagyományos pénzintézetekhez szokott közeggel.

Az Európai Központi Bank (EKB) felügyelete alatt működnek, és az MNB is ugyanolyan hitelintézetként tekint rájuk, mint a bankszektor bármely más tagjára. Az EKB frankfurti központjában is stratégiai fontosságú lépésnek tartották a Revolut növekedését.

A Revolut 2023-ban a legtöbbször letöltött banki alkalmazás volt Magyarországon, és ez 2024-ben is így van. A régió többi országában, így Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Bulgáriában is hasonlóan látványos a felfutás. Kelet-Közép-Európában együttesen már 12 millió felett van a számláló.

A Revolut magyarországi country manageri pozícióját 2022 januárja óta betöltő Léder Tamással a Sziget fesztiválon beszélgettünk, ahol a Revolut a technológiai partner volt.

: Léder Tamás interjúja a Financial IT konferencián. : Léder Tamás interjúja a Portfolionak. : Léder Tamás interjúja az Indexnek.