A Real Madridé az Európai Szuperkupa, Mbappé góllal debütált

A Real Madrid labdarúgócsapata nyerte meg az idei Európai Szuperkupát, miután 2-0-ra legyőzte az olasz Atalanta csapatát. Kylian Mbappé, a nyáron igazolt francia csillag góllal mutatkozott be új klubjában.

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és az Európa-ligában címvédő Atalanta csapott össze a trófeáért a varsói összecsapáson. A madridiak kezdőcsapatából hiányzott a sérült Camavinga, de így is erős felállásban léptek pályára, beleértve a Rodrygo, Mbappé, Vinícius Jr. csatársort. Az első félidőben mindkét csapat közel állt a gólszerzéshez, de Éder Militao és Rodrygo is csak a kapufát találta el, ráadásul Militao kis híján a saját kapujába fejelt.

A második félidő elején Courtois egy bravúros védéssel hárított, majd a Real Madrid megszerezte a vezetést Valverde révén, aki Vinícius passzából közelről volt eredményes. Egy perccel később Vinícius ziccerét Musso hárította, de nem kellett sokat várni az újabb Real-gólra. A 68. percben Mbappé, aki Bellingham passzából talált be, estében kilőtte a bal felsőt, ezzel ő is góllal debütált a csapatban. A Real Madrid ezzel hatodik alkalommal nyerte meg a Szuperkupát, amivel egyedüli rekorder lett.

A mérkőzésen Carvajal és Modrić is rekordot állítottak fel, mindketten ötödször nyertek Szuperkupát, Modrić pedig a 27. trófeáját szerezte meg a csapattal, ezzel ő lett a spanyol rekorder. A Real Madrid megérdemelten bővítette trófeagyűjteményét, és bár az Atalanta küzdött, a hajrában már nem változott az eredmény.

UEFA Európai Szuperkupa, döntő

  • Real Madrid – Atalanta BC 2–0 (0–0)