A Péterfy Sándor utcai Kórház reagál a Tisza Párt állításaira

A Péterfy Sándor utcai Kórház cáfolta a Tisza Párt elnökének, Magyar Péternek azokat az állításait, miszerint akadályozták volna őt a kórházi hőmérő akciója folytatásában. A kórház közleménye szerint együttműködtek Magyarral, amikor belépett, és ő felületek, nem pedig a levegő hőmérsékletét mérte. Magyar Péter a kórházi szobák és műtők hőmérsékletét ellenőrizte, mivel problémák merültek fel a légkondicionáló berendezésekkel. A kórház tagadta, hogy akadályozták volna Magyar belépését, az ajtót gyorsan kinyitották, amint tájékoztatták őket.

A látogatás során a politikusok 38,4 fokot mértek, de a kórház szerint a politikusok nem a levegő hőmérsékletét mérték pontosan, és nem lettek megtagadva a belépésük. A kórház hangsúlyozta, hogy a betegellátás nem szenvedett zavart a látogatás alatt. A kórházi személyzet elkötelezett a minőségi ellátás nyújtása mellett a hőhullám idején. A kórház kritizálta a képviselőket, amiért tárgyakra és falakra összpontosítottak az aktuális hőmérséklet helyett, ezáltal aláásva az egészségügyi dolgozókba vetett bizalmat.

Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke, bírálta a kormányt, amiért állítása szerint kényszeríti a kórházakat a valóság tagadására. Azt említette, hogy a Péterfy Sándor Kórház esetében állítólag lefedték a bejáratot napközben. A kormány állítása szerint a kórház nem volt 38,4 Celsius-fokos délben, de a TISZA Párt tagjai a fal hőmérsékletét mérték, ami általában alacsonyabb, mint a levegő hőmérséklete abban az időben.

Magyar Péter követelte a hazugságok és fenyegetések megszüntetését az egészségügyi dolgozókkal szemben, és sürgette a kormányt, hogy engedélyezzék az független médiának a kórházakba való belépést, és számoljanak be a tényleges körülményekről.