Mágneshorgászat tragédiája: Megtalálták a Dunába fulladt fiút

Csütörtök reggel a Mosoni-Dunában, Kimlénél találták meg annak a 13 éves fiúnak a holttestét, aki szerdán délután tűnt el mágneshorgászat közben. A tragédia során a fiú a mágnest a testére kötötte, ami valószínűleg elakadt, és ez okozhatta a víz alá húzását.

A gyermek eltűnése után társai azonnal cselekedtek, segítségére siettek, és értesítették a 112-es segélyhívót. A keresésben tizenöt hajóegység vett részt, melyet tűzoltók, rendőrök és búvárok alkottak. A kutatást azonban éjfélkor egy vihar miatt szüneteltetni kellett, de hajnalban folytatódott, és végül csütörtökön reggel 7 óra 57 perckor bukkantak a holttestre.

A helyszínre érkezők sajnos már csak a fiú holttestét tudták kiemelni a vízből. Egy a mentésben részt vevő férfi szerint a gyermek a kezére kötött mágnes miatt sodródhatott a víz alá.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendkívüli haláleset okán közigazgatási hatósági eljárást indított. Az eljárás keretében a hatóságok vizsgálják a tragikus esemény körülményeit.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre érkeztek a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók mellett a Moson Mentőcsapat két búvára, a Szigetköz Járási Mentőszervezet tagjaiként a hédervári és az ásványrárói önkéntes tűzoltók, valamint két civil is részt vett a keresésben.

Egy helybeli találta meg a holttestet

Hajnalban újból elkezdték a felkutatást, végül kevéssel reggel 8 előtt Glogovácz Gábor és Hafner Szabolcs találta meg a holttestet. Gábor és Szabolcs együtt bukkantak Krisztoferre, aki a helyi sportegyesületben focizott, nem messze attól a helyszíntől, ahol elmerülhetett. Gábor a lapnak azt mondta, a fiúk a Mosoni-Dunában úsztak, amikor a baleset történt és valószínűleg a kezére kötött mágnes elakadása miatt sodródott a fiú a víz alá. Gábor mélyen érintett a tragédia, mivel ismerte Krisztofert és családját, és emlékezett arra a személyre is, akit öt éve, szintén a folyóban talált hajózás közben.

Krisztofer szülei a partról nézték végig, ahogy megtalálták kisfiuk holttestét. A tragédia akkor történt, amikor a fiú mágneshorgászni ment a barátaival. A 13 éves fiú és barátai mágneshorgászni mentek a folyóhoz, ahol Krisztofer a karjára kötötte a zsinór másik felét, és úszni kezdett a folyóban. A tragédia egyetlen pillanat alatt megtörtént, amikor a mélybe lógó kötél beakadt és a fenékre rántotta a fiút.

A kutatás szinte azonnal megkezdődött, és sok helybéli is bekapcsolódott a keresésbe, többen vízre szálltak SUP-pal és csónakokkal. Krisztofer szerdán merült el, aznap este 11-kor fejezték be a keresést, akkor még nem találták meg. Másnap, csütörtökön délelőtt szállt el minden remény, amikor a kisfiú holtan került elő a Dunából.

Krisztofer szüleinek egyetlen gyermeke volt, szemük fénye, és a gyászban osztozik velük az egész falu. Az eset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja. Eller Gizella polgármester, aki éppen szabadságát tölti, elárulta, hogy két önkormányzati képviselő is a helyszínre sietett, miután előkerült csütörtök reggel a fiú holtteste, és hozzátette, hogy az egész falut megrázta a tragédia.