Két drogkereskedő család elleni rajtaütés Budapesten és Üllőn

Budapesten és Üllőn a rendőrség nagyszabású akciót hajtott végre, amely során két család által működtetett kábítószer-kereskedelmi hálózatot számoltak fel. A rendőri erők összehangolt bevetésével 140 kommandós és rendőr vett részt az akcióban.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a két család kokaint és ketamint terjesztett Budapesten, Üllőn és Vecsésen. Az akcióban 140 rendőr csapott le egyszerre a fővárosban és Üllőn a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó családok tagjaira.

Az elfogások során tíz embert vettek őrizetbe, és a házkutatások alkalmával jelentős mennyiségű készpénzt – több mint 50 millió forintot – foglaltak le, valamint telefonokat és két gépjárművet is. Ezenkívül több mint 200 darab 50 milliliteres ampullában ketamint, több mint 300 gramm kristályos anyagot, valamint már kiporciózott paketteket, alufólialapokat és több száz, korábban ketamint tartalmazó, üres 20 és 50 milliliteres műanyag üvegeket találtak.

A rendőrség információi szerint a bűnszervezetet egy 39 éves budapesti férfi, D. Zsolt vezette, aki rokonai segítségével irányította az illegális üzletet. A drogból származó pénzek a felesége bankszámlájára érkeztek. A családi vállalkozásba egy másik család, a P. család több tagja is bekapcsolódott, köztük apa és fia, a fiatalabb férfi felesége, valamint nagynénje is, akinek üllői háza szolgált a kábítószerek tárolásának és elosztásának helyszínéül. Az idős asszony házában történt meg a drogok előállítása, a porciózás, és innen vitte el a kábítószereket a családtagok, valamint a többi díler.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személyek közül ötöt bűnügyi őrizetbe vett, és kezdeményezte letartóztatásukat.