Brutális gyilkosság Szabolcsban: Életfogytiglant kérnek a fogyatékos lányt megfojtó párra

Minősített emberölés miatt kerül bíróság elé egy nő és élettársa, akik két évvel ezelőtt Piricsén brutálisan megölték a nő szellemi fogyatékos lányát. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott a 21 éves lányt kádban megfojtó vádlottak számára.

A vádirat részletei szerint a nő és élettársa egy Nyírbátorhoz közeli kis településen éltek a mentálisan sérült lányukkal, aki középsúlyosan elmegyenge volt és teljeskörű gondozásra szorult, beleértve a gyógyszereinek felügyeletét is, amit az anyja látott el.

2022 tavaszán a nő egyre türelmetlenebbé vált lánya gondozásában, többször is bántalmazta őt. A helyzet annyira súlyosbodott, hogy a nő olyan mértékben verte meg a lányt, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tragédia 2022. július végén történt, amikor a vádlottak a súlyosan sérült lányt a fürdőszobába vitték, és belefojtották a kádban lévő vízbe. A halál közvetlen oka fulladás volt, mely rendkívüli szenvedés után következett be.

Az ügyészség a különös kegyetlenséggel, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indítványozza a vádlottak életfogytig tartó fegyházbüntetését.