Késsel támadt egy férfi egy taxisra, majd elrabolta a járművet

Vas megyében egy részeg férfi késsel támadt egy taxisra, majd elhajtott az autóval, amelyben egy tanú is utazott. A Szombathelyi Járásbíróság elrendelte a támadó letartóztatását.

Vas megyében történt az eset, ahol egy férfi taxit rendelt, majd részegen beszállt a járműbe egy nő társaságában. Útközben elővett egy kést és a taxis felé szúró mozdulatokat tett. A taxis védekezésként könyökével ütött a gyanúsított felé, majd megállt, és a csomagtartóból kivett egy esernyőt, amellyel megpróbálta magát védeni, miközben a támadó ismét rárontott.

A taxis az esernyővel megütötte a támadót, aki ennek ellenére beült a járó motorral álló taxiba és elhajtott vele, a tanúval együtt. A taxis ezután segélyhívót tárcsázott, és a rendőrök azonnal megkezdték az autó keresését.

A gyanúsított a rendőrökkel szemben közlekedve belehajtott a menetirány szerinti jobb oldali árokba, majd elvette a taxis pénztárcáját és megpróbált gyalog elmenekülni. A rendőrök rövid hajsza után elfogták a férfit. A Szombathelyi Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet minden érintett tudomásul vett, így a végzés végleges.