Liza Minnelli memoárjának megjelenése 2026 tavaszán

Liza Minnelli, az Emmy-, Grammy-, Oscar-, Tony- és Golden Globe-díjas amerikai színész és énekes elégedetlen a róla szóló dokumentumfilmekkel, ezért úgy döntött, hogy saját emlékiratait írja meg, amelyek 2026 tavaszán jelennek meg.

Minnelli szerint a róla készült filmek nem tükrözték valóságát, így most eljött az ideje, hogy megossza történetét a világgal. A könyv a karrierjét, szerelmi életét és kábítószerproblémáit fogja bemutatni. A színésznő idén egy dokumentumfilmben is szerepelt, de úgy érzi, hogy a filmek nem adták vissza az ő igaz történetét, és állítólag rettentő dühös lett, miután olyan emberek történeteit hallotta magáról, akik nem is ismerték őt és a családját.

A 78 éves előadó legismertebb szerepei közé tartozik a Kabaré, A Liza With A Z koncertfilm és a New York, New York musical-dráma. Minnelli azt nyilatkozta, hogy mivel elég idős, az emberek arra kértek, hogy írjon könyveket a karrierjéről, az életéről, a szerelmeiről és a családjáról. Elmondása szerint mindezidáig úgy volt vele, hogy mondják majd el mások az élettörténetét, ha ő már elment, de a róla készült dokumentumfilmeket látva végül mégis meggondolta magát.

A könyvet Michael Feinstein segítségével írta, aki régóta barátja és a Grand Central Publishing fogja kiadni. Minnelli hozzátette: „Még mindig itt vagyok, nagyszerű vagyok, szeretem az életet és alkotok.” A People magazinnak nyilatkozva üzente rajongóinak: „Köszönöm, hogy ennyire szerettek, és hogy aggódtatok értem. Azt akarom, hogy tudjátok, még mindig itt vagyok, még mindig harcolok, még mindig szeretem az életet és még mindig alkotok. Szóval, amíg meg nem jelenik ez a könyv, tudjátok, hogy nevetek, minden szempontból biztonságban vagyok, a szeretteim vesznek körül, és izgatottan várom, mit tartogat még számomra az élet.”

A memoár címét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a könyv ígéretes betekintést nyújt majd Minnelli karrierjébe, szerelmi életébe és a kábítószerekkel folytatott küzdelmébe is. A színésznő a Guardiannek elmondta, hogy gyerekként, amikor meg tudta fogni a ceruzát, már arra kérték, hogy írjon könyveket a pályafutásáról. Egy szerencsétlen eseménysorozat, köztük egy féligazságokkal megpakolt film és egy minisorozat, ami „egyszerűen nem volt jó”, végül rávette, hogy megváltoztassa korábbi filozófiáját és megossza történetét a világgal.