Ötösök után az elődöntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott

Drámai fordulatok és ötméteresek után a magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott az olimpiai elődöntőbe. A párizsi olimpián az olaszok elleni negyeddöntőben 9–9-es döntetlen után a szétlövések döntöttek, ahol Vogel Soma négy olasz ötöst is hárított.

A magyar csapat a párizsi olimpia negyeddöntőjében az olaszokkal mérkőzött meg, és a rendes játékidő 9–9-es döntetlennel zárult. A meccs során a magyarok 4–2-re is vezettek, de az olaszok egy 4–0-s sorozattal fordítottak. A hosszabbítás elmaradt, így az ötméteresek döntöttek, ahol a magyar kapus, Vogel Soma három olasz játékos ötösét is hárította, és mivel a magyarok csak kétszer hibáztak, Manhercz Krisztián ötgólos teljesítményével végül az olaszoknak már nem volt értelme ötméterest lőniük.

A mérkőzés során a játékvezetők döntései és a videós rendszer alkalmazása is vitatott volt, ami az Olaszország–Magyarország negyeddöntőt az antireklámjává tette. A magyar csapat a Szerbia elleni csoportrangadót magabiztosan nyerte meg, míg az olaszok a görögök elleni vereség után zordabb hangulatban várták a negyeddöntőt.

A magyar válogatott játékosai, köztük Manhercz Krisztián és Zalánki Gergő, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Manhercz a meccs előtt úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt három évük döntője lesz ez a találkozó. Zalánki Gergő három gólt szerzett, és az ötméteresek során is eredményes volt. A játékos szerint Vogel Somának "van egy aurája", és az ellenfelek már félnek tőle.

Vogel Soma a meccs után elmondta, hogy az olaszok már a rendes játékidőben kihagytak két büntetőt, ami mentális előnyt jelentett a magyar csapat számára az ötmétereseknél. A kapus kiemelte, hogy a csapat nem volt elég higgadt, amikor a második negyedben négyperces előnyt kaptak, de bíztak magukban, és ez mutatja a csapat erejét. A meccs fontosabb mozzanatai és Vogel Soma védései visszanézhetőek.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a tokiói játékok után ismét éremért csatázhat az olimpián. A következő ellenfél Horvátország lesz az elődöntőben.

OLIMPIA, PÁRIZS 2024
Vízilabda, férfiak, negyeddöntő
Olaszország–Magyarország 9–9 (2–3, 0–1, 5–2, 2–3) – ötméteresekkel: 1–3

Az elődöntőben:
Horvátország–Magyarország

Az 5–8. helyért:
Olaszország–Spanyolország
Ausztrália–Görögország