Kokainvásárlás miatt őrizetbe vették az ausztrál gyeplabdázót, Thomas Craiget Párizsban

Egy ausztrál olimpikon, aki a jelek szerint a gyeplabdázó Thomas Craig lehet, kokainvásárlás gyanúja miatt került őrizetbe Párizsban. Az eset a Montmartre közelében történt, ahol a rendőrség egy 17 éves drogkereskedőt is elfogott.

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság nem erősítette meg hivatalosan az érintett sportoló személyazonosságát, és nem közölték, hogy a férfi vagy a női csapat tagja-e, de a sajtóban megjelent információk szerint a 28 éves Thomas Craigről van szó. A francia ügyészség tájékoztatása alapján az akció kedden éjszaka zajlott le, és a rendőrök a kokainügylet szemtanúi voltak, amelynek során két férfit, köztük Craiget is letartóztatták.

A Guardian információi szerint Craig még nem áll vád alatt, de őrizetben van, és a kábítószer-ellenes ügyosztályra bízták a nyomozást. Az ausztrál férfi gyeplabdázók a párizsi olimpián csalódást keltően szerepeltek, hiszen mind a férfi, mind a női csapat kiesett a negyeddöntőben.

Thomas Craig az ausztrál gyeplabda-válogatott tapasztalt tagja, aki korábban, három évvel ezelőtt a tokiói játékokon ezüstérmet nyert, és ez volt a második olimpiája. Az Ausztrál Olimpiai Bizottság megerősítette a letartóztatást, és közölték, hogy vizsgálják az esetet.