A TriGranit felvásárlása

A DRFG befektetőcsoport teljes mértékben felvásárolta a TriGranit ingatlanfejlesztő vállalatot, amely továbbra is megőrzi eredeti márkanevét és vezetőségét. A cég a DRFG terjeszkedési stratégiájának fontos részeként folytatja majd tevékenységét Közép- és Délkelet-Európában.

A DRFG, amelyet a cseh David Rusňák Family Group birtokol, már korábban is szoros üzleti kapcsolatban állt a TriGranittal. A két cég együttműködött egy nyugat-lengyelországi logisztikai park fejlesztésében, és a jövőben a TriGranit a DRFG csoport projektjeinek megvalósításáért felel majd. A DRFG jelenleg 1,01 milliárd euró értékű ingatlanvagyont kezel, amely 359000 négyzetméternyi bérbeadható területet foglal magában Csehországban és Lengyelországban.

Roman Řezníček, a DRFG vezérigazgatója és részvényese kiemelte, hogy a TriGranit megvásárlásával erősíteni kívánják piaci pozíciójukat. A TriGranit vezetősége, amely közel 20 éve dolgozik együtt, változatlan marad. A vállalat Magyarországon a Millennium Gardens irodaházat fejleszti, és a krakkói Bonarka for Business projektben is részt vesz.

A DRFG közép-kelet-európai ingatlanfejlesztési igazgatója, Jan Pelíšek bejelentette, hogy hamarosan három jelentős lakóprojekt fejlesztését indítják el Csehországban, amelyekben a TriGranit is jelentős szerepet fog játszani. Tomasz Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója szerint a felvásárlás lehetőséget teremt a cég földrajzi jelenlétének további bővítésére. A vételár nyilvánosságra hozatala nem történt meg.

A TriGranit továbbra is együttműködik a Revetas csoporttal a folyamatban lévő projektek kivitelezésén. Jan Pelíšek kifejtette, hogy céljuk a TriGranitot olyan platformmá fejleszteni, amely vonzóvá teszi egy szélesebb körű befektetői csoportnak, ideértve azokat is, akik nem a DRFG csoport részeként lépnek be, valamint tervezik meglévő intézményi befektetőkkel való együttműködésük kiterjesztését.