Stohl András a börtönélményeiről mesélt

Stohl András, akit ittas vezetés miatt ítéltek el, a TV2 Titkok című műsorában beszélt a börtönben töltött időszakáról és arról, hogyan érezte magát, amikor bevonult a büntetését letölteni.

2011-ben Stohl Andrást ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt első fokon, nem jogerősen két év és négy hónap letöltendő börtönre ítélték, de jogerősen 10 hónap letöltendő börtönre ítélték, és jó magaviselet miatt öt hónap után feltételesen szabadult. A színész a Titkok Ramónával című műsorban osztotta meg tapasztalatait, amelyek során kifejtette, hogy a börtönbe vonulás előtt sosem volt még hasonló helyzetben, és sok rémképe támadt az ismeretlenrel kapcsolatban.

Stohl elmondta, hogy a bevonulás napján óriási médiafigyelem övezte, ötven újságíró követte az utcában, a fotósok pedig az autók visszapillantóit törték le. A színész szerint a börtönbe lépve érezte először a nyugalmat, mivel az ajtó becsukódása után végre megszűnt a körülötte lévő felhajtás. Stohl András a műsorban arról is beszélt, hogy az ismeretlen megismerése hogyan kezdődött el számára a börtönben, és hogy az első pillanattól kezdve félelmetes volt a helyzet.

A börtönben töltött mindennapokról is beszámolt: reggel fél hatkor ébresztették, és amíg nem dolgozhatott – ami már önmagában kiváltság volt –, addig a cellában kellett maradnia. A reggelit beadták, az ajtót kinyitották, de sehova sem mehetett. A színész hozzátette, hogy a bevonulás után azt mondta magának: "Jobb bent, mint kint. Egyszer csak nyugalom van végre" – ezzel kifejezve, hogy a börtön falai között megtalálta a menedéket a külvilág zűrzavarából.

Stohl András a műsorban arról is beszélt, hogy a baleset és a börtönélmények ellenére próbál tenni az emberekért a színházban, a tévében és a magánéletben is, de tudja, hogy ezek az események még hosszú évek után is beárnyékolják a karrierjét.