Milák Kristóf és Hosszú Katinka üzenetei felkavarják az úszóvilágot

A párizsi olimpia idején aktivizálódott egy Milák Kristóf nevét viselő Facebook-oldal, amely állítólag az úszóhoz köthető, és megosztotta Hosszú Katinka nyílt levelét, amelyben élesen bírálja a Magyar Úszószövetség vezetését. Azonban a Magyar Nemzet esti cikkében új értesülések szerint Milák Kristóf cáfolta, hogy köze lenne az oldalhoz, és felmerült a gyanú, hogy visszaélhettek a nevével.

A Facebookon 2017-ben létrehozott oldal hosszú ideig inaktív volt, azonban a 2024-es párizsi olimpia alatt megnövekedett aktivitást mutatott, és követőinek száma is megduplázódott. Milák korábbi menedzsmentje szerint az oldalt korábban ők és maga Kristóf is kezelték, elsősorban a szponzorok kiszolgálása céljából. Azonban az oldalról az ilyen típusú bejegyzések eltűntek, és az úszófenomén Instagram-oldalára költöztek. Egy megbízható forrás szerint a Facebook-oldal valóban Milákhoz kötődik, és egy segítője teszi közzé a bejegyzéseket. Ha ez igaz, akkor ez lehet az első alkalom, hogy Milák közvetlenül kommunikál a rajongóival. A Magyar Nemzet szerint azonban Milák cáfolta, hogy bármilyen formában köze lenne az oldalhoz, és a Facebook-oldal leírása is frissült, most már "(Rajongói, közösségi oldal)" jelzéssel.

Hosszú Katinka nyílt levelében kemény szavakkal illette a Magyar Úszószövetséget, mondván, hogy a jelenlegi vezetés károsította a versenyzők felkészülését, és az egyetlen tisztességes lépés a vezérkar lemondása lenne.

A botrány tovább fokozódik, hiszen Hosszú azt is megfogalmazta, hogy az úszószövetség vezetői elbántak Milákkal, amikor azt állították, hogy nem készült fel eléggé az olimpiára, ezzel pedig értékes információkat szolgáltatva a vetélytársaknak.

A közösség véleménye is megosztott, hiszen felmerül a kérdés: vajon igaza van-e Hosszú Katinkának, amikor az úszószövetség vezetőinek távozását követeli? A közvélemény szavazatait egy online felületen gyűjtik, ahol az emberek kifejezhetik álláspontjukat a témában.