Kiélezett küzdelemben maradt alul a magyar női pólócsapat

A magyar női vízilabda-válogatott szoros mérkőzésen 5–4-re kikapott az Egyesült Államok csapatától az olimpiai vízilabdatorna negyeddöntőjében, így a csapat az 5-8. helyért folytathatja a küzdelmet.

A magyar csapat a csoportkörben harmadik helyen végzett, míg az amerikaiak a másik csoportban a második helyet szerezték meg, miután meglepetésre vereséget szenvedtek Spanyolországtól. Az amerikai női pólócsapat 2012 óta uralkodik az olimpián, és Párizsban is azért érkeztek, hogy negyedszer is megnyerjék az aranyérmet.

A La Défense Arénában zajló mérkőzésen a magyar csapat jól védekezett, de az amerikai kapus, Ashleigh Johnson kiváló teljesítményt nyújtott. Az első negyedben Garda Krisztina góljával szereztük meg a vezetést, de az amerikaiak hamarosan egyenlítettek. A félidőre az amerikaiak 3–2-es előnyre tettek szert.

A harmadik negyedben Keszthelyi Rita és Faragó Kamilla góljaival egyenlített a magyar csapat, de az amerikaiak ismét megszerezték a vezetést. A negyed végén 4–4-es döntetlen állásnál fordultak a csapatok.

Az utolsó negyedben a magyar csapat több kiállítást is kapott, és az amerikaiak kettős emberelőnyben megszerezték a győztes gólt. Keszthelyi Rita több lövése is a kapufán csattant, és a magyar csapat nem tudott egyenlíteni. A mérkőzés végén Cseh Sándor kapott piros lapot, így a magyar kispadtól kellett távoznia.

Mihók Attila szövetségi kapitány szerint a győztes címvédő amerikai együttes nem volt veszélyesebb, és a két csapat keddi negyeddöntőjét két kettős előny döntötte el. "Az, hogy a második félidőben labda nélkül is kapnak két kettős fórt, és abból kapunk két gólt, miközben egy erősen véleményes ötméterest pedig lazán tovább engednek. Azt mondják az olimpia az álmok versenye, úgy viszont nehéz álmodozni, hogy" – fogalmazott Mihók Attila, aki úgy érzi, ez nem csak és kizárólag rajtuk múlt.

A magyar női vízilabda-válogatott így nem jutott a négy közé, és a következő mérkőzésen Görögország ellen folytathatja a küzdelmet az 5-8. helyért. Az elődöntőben Ausztrália az Egyesült Államokkal, míg Hollandia Spanyolországgal mérkőzik meg.

OLIMPIA, PÁRIZS 2024
NŐI VÍZILABDATORNA, NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Egyesült Államok 4–5 (2–1, 0–2, 2–1, 0–1)

Korábban:
Kanada–Spanyolország 8–18
Hollandia–Olaszország 11–8
Ausztrália–Görögország 9–6

Az 5-8. helyért:
Görögország–Magyarország
Olaszország–Kanada

Az elődöntőben:
Ausztrália–Egyesült Államok
Hollandia–Spanyolország