Négy futár félmillió forintot lopott, de a biztonsági kamera buktatta le őket

Egy 46 éves futár és három társa 512 ezer forintot tulajdonított el egy IV. kerületi ételfutárcégtől, azonban a tettüket rögzítette a biztonsági kamera.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozást indított, miután 2021. szeptember 29-én éjjel egy férfi behatolt a cég irodájába, és onnan több mint félmillió forintot lopott el. A vádirat szerint a futár és három budapesti társa előzetesen megállapodtak abban, hogy a munkáltatójuknál minden hét elején összegyűjtött készpénzt közösen megszerzik.

A cég újpesti telephelyén a vádlottak több alkalommal terepszemlét tartottak, majd az ominózus éjszakán a futár és három társa egy autóval érkeztek a helyszínre. Két társuk a kocsiban maradt figyelni, míg a 31 éves társuk felfeszítette a cég irodájában lévő szekrényt, és onnan az összesen 512 ezer forintot tartalmazó borítékokat ellopta.

A lopás után a négy elkövető megosztotta a zsákmányt, a lopási kár nem térült meg. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt a 31 éves tettesi elkövetői minőséggel vádolt elkövetővel és egy két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló bűnsegéddel szemben, akikre végrehajtandó börtönt és közügyektől való eltiltást javasoltak. A további két bűnsegéddel, köztük a tippadó vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványoztak.

Az újpesti rendőrök azonosították a tetteseket, akik közül hármat 2022. január 5-én és 6-án elfogtak, a negyedik társuk pedig néhány nappal később önként jelentkezett a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányságán. A biztonsági kamera felvételei alapvető szerepet játszottak az elkövetők azonosításában. A lopásról készült felvételt a Fővárosi Főügyészség közleményében is megtekinthetik.