2024-es Sziget Fesztivál: Itallap és újítások

A 2024-es Sziget Fesztivál italárai kiszivárogtak, és bár az áremelkedés nem olyan jelentős, mint az előző évben, a fesztiválozóknak mégis mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk. A Redditre feltöltött információk és a Telex által lefotózott ártábla alapján a csapolt sörök ára körülbelül egy százassal, a dobozos sörök pedig 40 forinttal emelkedtek, míg a röviditalok ára csak pár tíz forinttal nőtt.

A csapolt Dreher Gold ára 1730 forintra emelkedett, míg a Dreher meggyes sör ára változatlanul 1990 forint maradt. A dobozos sörökért idén 1930 forintot kell fizetni. A röviditalok ára enyhe emelkedést mutat, a legdrágább töményből, a Rézangyal Prémium Kajszi négy centje 3990 forintba kerül. A longdrinkek ára nem változott, így egy vodkaszóda vagy gintonik továbbra is 3-4 ezer forintba kerülhet. A koktélok ára 4000 forint körül mozog, a legdrágább tétel pedig a Long Island Ice Tea koktél, amely tavaly még 6590 forint volt, idén viszont 5990 forintos árával.

Az alkoholmentes italok árai is emelkedtek: fél liter kóla 1250 forintot, ásványvízért pedig 990 forintot kell fizetni, míg egy deci borért 790 forintot kérnek majd el. A fesztivál szervezői számos újítást is bevezettek, többek között a H-hídon is el lehet majd hagyni a területet, és egy új információs rendszer segíti majd a látogatókat a tájékozódásban.

A Sziget célja egy mini város megteremtése volt, így a szolgáltatásokat is ennek megfelelően alakították ki. A fesztiválon üzemelni fog egy mobil gyógyszertár, a színházi előadásokat légkondicionált térben lehet majd megtekinteni, és a budget food terén is fejlődés történt: egy teljes értékű egytál ételért maximum 3200 forintot kell fizetni.

A szervezők együttműködnek a Bolt taxiszolgáltatóval, hogy megkönnyítsék és biztonságosabbá tegyék a fesztiválozók utazását. Ennek keretében a H-híd előtt megnyitották a forgalmat a Bolt taxik utasai számára, és a Hajógyári-szigeten belül egy új taxidrosztot is kialakítottak. A műanyagpoharakért, ahogy tavaly, úgy idén is 800 forintot számítanak fel, ebből 400 a pohárhasználati díj, a másik 400 a betétdíj, ami a pohár leadásakor visszajár a fogyasztónak. A repoharakat a pultoknál nem, hanem kizárólag a Pohárvisszaváltó Ponton lehet leadni, a pénz akkor jár vissza, ha üresek és sérülésmentesek.