Tragédia a Mont Blanc gleccserén

A francia Alpokban, a Mont Blanc gleccserén leszakadt egy hatalmas jégtömb egy tizenöt fős hegymászó csoport közelében, aminek következtében egy francia állampolgár életét vesztette és további négy hegymászó megsérült.

Hétfő hajnalban történt a baleset, amikor a gleccser 4100 méteres magasságban leváló jégtömbje a hegymászókra zuhant. A tragédia során egy ember meghalt, míg a sérültek közül egy válságos állapotban van, három további sérültet pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak. A mentőalakulatok helikopterekkel és keresőkutyákkal érkeztek a helyszínre, hogy segítsenek a bajba jutottakon.

A baleset körülményeiről egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, de a rendőrség szerint a jégtömb természetes módon vált le a gleccserről. A mentőcsapatoknak sikerült tíz embert sértetlenül kimenteniük. A helyszínre érkező mentőalakulatok gyors beavatkozása életmentő lehetett a túlélők számára.

A baleset pontos okainak és körülményeinek kivizsgálása folyamatban van. Az elhunyt hegymászó francia állampolgár volt, a többi érintett állampolgárságáról és a baleset további részleteiről még nem érkezett hivatalos tájékoztatás. Az eset rávilágít a hegymászás veszélyeire, különösen a magashegyi gleccserek instabil környezetében.