Djokovic megszerezte első olimpiai aranyát

A 37 éves Novak Djokovic megnyerte a Párizsi Masters-t, legyőzve a spanyol kedvencet, Carlos Alcarazt két rövidítéses szettben az Olimpián. Djokovic, aki már 24 Grand Slam címmel büszkélkedhet, ezzel az első olimpiai aranyát is megszerezte, míg Alcaraz, a 21 éves spanyol, éppen az első olimpiáján versenyzett.

Djokovic győzelme azután következett be, hogy először jutott döntőbe három elveszített elődöntő után. Alcaraz korábban már nyert Djokovic ellen, de a szerb a döntőben diadalmaskodott. A mérkőzés során egyetlen brék sem született, ami azt jelenti, hogy mindkét játékos megőrizte adogatását a szettek során.

Djokovic korábban sérülés miatt visszalépett a Roland Garroson, de most sikeresen legyőzte Alcarazt a párizsi salakon. A mérkőzés eredménye 7:6 (7-3), 7:6 (7-2) lett Djokovic javára, ezzel javítva mérlegét a spanyolokkal szemben, akikkel most 4-3-ra vezet.

Ezzel a győzelemmel Djokovic az ötödik játékos lett, aki mind a négy Grand Slamet és az olimpiai aranyat is megnyerte, csatlakozva ezzel Nadalhoz, Agassihez, Serena Williamshöz és Steffi Grafhoz.