A magyar női vízilabda-válogatott döntetlent játszott Ausztráliával, de büntetőkkel kikapott

A magyar női vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlent ért el Ausztrália ellen a párizsi olimpiai vízilabda-torna csoportkörének utolsó fordulójában, de a büntetőpárbajban vereséget szenvedett.

A csoportkörben a magyar csapat kissé hullámzó teljesítményt nyújtott, de magabiztosan jutott tovább az A csoportból. Az első vagy legalábbis a második hely megszerzésének lehetősége is adott volt, ha legyőzik Ausztráliát, de végül a csoport harmadik helyén végeztek. Korábbi mérkőzéseiken a magyarok két góllal kaptak ki az Európa-bajnok Hollandiától, 12-7-re győztek Kanada, és 17-11-re Kína ellen, utóbbi meccsen Rita Keszthelyi hetet lőtt.

Az ausztráliai mérkőzés szoros védekező csatát hozott, mindkét csapat nehezen találta a gólt. Magyarország korán vezetést szerzett, de Ausztrália az első szünet előtt egyenlített, így 1-1-es állással zárult az első negyed.

A második negyedben sem született sok gól, a csapatok nem tudták értékesíteni a helyzeteiket, így 3-3-as döntetlennel mentek szünetre.

A harmadik negyedben Ausztrália szerzett vezetést, de Magyarország gyorsan egyenlített. Azonban Ausztrália ismét megszerezte a vezetést, és 6-4-es előnnyel zárta a negyedet.

A záró negyedben a magyar csapat visszaküzdötte magát, és Dóra Leimeter késői góljával egyenlített, így a mérkőzés büntetőpárbajra került.

A büntetők során Ausztrália diadalmaskodott, 5-3-ra nyerve. A vereség ellenére Magyarország egy pontot szerzett, és így a csoport harmadik helyén végzett.

A magyar csapatot Attila Mihók és Sándor Cseh irányítja, és most az Egyesült Államokkal kell megküzdeniük a negyeddöntőben, míg Ausztrália a csoport első helyén végzett.

A csoport A jelenlegi állása: Ausztrália 10 ponttal, Hollandia 7 ponttal (3 mérkőzés után), Magyarország szintén 7 ponttal, Kanada 3 ponttal (3 mérkőzés után), és Kína 0 ponttal.

A csoport A következő mérkőzése Kanada és Hollandia között lesz.