Tim Robbins és társulata Debrecenben lép fel

Szeptember közepén a debreceni Csokonai Nemzeti Színház vendégeként lép fel Tim Robbins és a The Actors’ Gang színházi társulata. A Topsy Turvy (Ramazuri) című előadásukkal érkeznek, melyet a pandémia ihletett.

A The Actors’ Gang társulatot Tim Robbins alapította negyvenhárom évvel ezelőtt, 1981-ben Los Angeles-ben. A csoport művészeti vezetője, írója, rendezője és zeneszerzője maga Robbins, aki az előadás után színpadi beszélgetés keretében válaszol a nézők kérdéseire. A Topsy Turvy című darabot a pandémia alatt írta, és a történet egy kórusról szól, amelynek tagjai a pandémia miatt bevezetett korlátozások következtében nem találkozhatnak. A kórus tagjai között megosztottság alakul ki, mivel néhányan továbbra is személyesen szeretnének próbálni, míg mások a szabályok betartását preferálják.

A debreceni előadásokon Robbins nem lép majd színpadra, de a darabot követően a közönség tehet fel neki kérdéseket. Az előadást Magyarországon kizárólag Debrecenben mutatják be, 2024. szeptember 18-án és 19-én, angol nyelven, magyar felirattal.

Robbins a Remény rabjai című filmben szerzett hírnevet, de az Oscar-díjat a Titokzatos folyóért kapta, ahol a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat nyerte el, és Golden Globe-díjat is kapott ugyanezért a szerepért. További Golden Globe-díjakat nyert A játékos és a Rövidre vágva című filmekért, és rendezőként is Oscarra jelölték a Ments meg, Uram című filmért.

Az előadásra jegyek már kaphatók online és a Csokonai Színház jegypénztáraiban.