A Balaton legjobb strandjai

A Balatoni Szövetség 21. alkalommal értékelte a magyar tenger partján fekvő strandokat, és idén 46 balatoni strand jelentkezett a Kék Hullám Zászló minősítésre. A bizottság szigorú szempontrendszer alapján vizsgálta meg a strandokat, egytől öt csillagig értékelve azokat.

A helyszíni bejárások során többek között a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát és tisztaságát, valamint az akadálymentesítés szintjét is szemügyre vették. A környezet állapotát, a játszóterek minőségét és árnyékoltságát, a sportolási lehetőségeket, valamint a gyerekbarát szempontokat is figyelembe vették a díjazásnál.

A Balaton Legjobb Strandja 2024. címet a gyenesdiási Diásdi Játékstrand nyerte el, és öt csillag minősítést 28 strand kapott. A Balatoni Szövetség idén egy új különdíjjal is bővítette a díjazási rendszert, amely a strandok digitális megközelíthetőségére irányította a figyelmet.

Az Okos Strand különdíjat a Vonyarcvashegy Lido Strand érdemelte ki, de a Csopak Községi Strand és a Siófok Nagystrand is Okos Strand minősítő oklevelet kapott. A digitális megközelíthetőség jövőre új szempontként kerül beépítésre a pontozásba.