A Tour idiótája csipszeszacskót nyomott előbb Pogacar, majd Vingegaard arcába

Vizsgálatot indítanak a rendezők az ellen a néző ellen, aki a Tour de France kerékpáros körverseny szombati, 14. szakaszának hajrájában egy csipszeszacskót tolt az erejét megfeszítve kapaszkodó Tadej Pogacar, majd az őt üldöző Jonas Vingegaard arcába.

A kerékpárosok gyakran szembesülnek a nézők idétlenkedésével, különösen a hegyi szakaszokon, ahol a szurkolók közelről követhetik őket. A Tour de France 14. szakaszán egy félnótás rajongó úgy döntött, hogy be akar kerülni a hírekbe, és egy csipszeszacskót nyomott előbb a szlovén Tadej Pogacar, majd a dán Jonas Vingegaard arcába, amikor már csak két kilométer volt hátra a célhoz vezető, Pireneusokban található, embert próbáló Tourmalet csúcsához vezető kapaszkodón.

A szemüveges néző arcképe nem maradt rejtve, hiszen közvetlen közelről fényképezték le, így azonosítható lehet az illető személyazonossága. A rendezők ígérete szerint, ha kiderül az illető kiléte, felelősségre is vonják.

Tadej Pogacar a 14. szakaszon kiváló teljesítményt nyújtott, 39 másodpercet vert Jonas Vingegaard-ra, ami a legnagyobb különbség a két versenyző között hegyi szakaszon. Pogacar átlagsebessége az utolsó 5 kilométeren 27,7 km/óra volt, míg Vingegaard-é 26,2 km/óra. A következő, 15. szakaszon is Pogacar bizonyult legyőzhetetlennek, ahol 1 perc 8 másodpercet adott Vingegaardnak, és összetettben több mint három perc fölé növelte az előnyét.

Tour de France 2024

Az összetett állása:

  1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Team Emirates)
  2. Jonas Vingegaard (dán, Visma-Lease a Bike) + 3.09 perc
  3. Remco Evenepoel (belga, Soudal-Quick Step) + 5.19 perc
  4. Joao Almeida (portugál, UAE Team Emirates) + 6.01 perc
  5. Carlos Rodríguez (spanyol, Ineos Grenadiers) + 6.09 perc
  6. Mikel Landa (spanyol, Soudal-Quick Step) + 7.17 perc
  7. Adam Yates (brit, UAE Team Emirates) + 8.32 perc

Eredmények:
15. szakasz, Loudenville – Plateau de Beille 197,7 km
1. Tadej Pogačar (szlovén, UAE Team Emirates)
2. Jonas Vingegaard (dán, Visma-Lease a Bike) +1 perc 8 másodperc
3. Remco Evenepoel (belga, Soudal-Quick Step) +2:51