Vilmos herceg és Katalin hercegné külön programon

Vilmos herceg és fia, György herceg a Spanyolország-Anglia Eb döntőt választották vasárnap esti programnak, míg Katalin hercegné és kislánya, Sarolta hercegnő a rákbetegsége ellenére is részt vett a Wimbledon döntőn, ahol a hercegné húga, Pippa Middleton is csatlakozott hozzájuk.

Vilmos herceg és legidősebb fia, György herceg együtt drukkoltak az angol válogatottnak a Spanyolország-Anglia Európa-bajnoki döntőn Berlinben. A foci iránti közös rajongásuk ismert, és természetesen az angol csapatnak szurkoltak. A brit trónörökös arra kérte a csapatot, hogy a szurkolók vérnyomása érdekében ne hagyják az utolsó pillanatra a győzelmet. A döntőt végül a spanyolok nyerték meg 2-1-re.

Miközben Vilmos herceg és György herceg a foci világában merült el, Katalin hercegné és kislánya, Sarolta hercegnő a tenisz világában töltötte az időt, a Wimbledon döntőjén. Katalin hercegné, aki idén másodszor jelent meg a nyilvánosság előtt a rákbetegsége óta, örömmel vett részt a rendezvényen, ahol a közönség hatalmas ovációval üdvözölte. A hercegné lila ruháját valószínűleg a wimbledoni teniszklub hivatalos színei, lilában és sötétzöldben inspirálták, amelynek ő a védnöke, és amely színeket a klub masnis kitűzőjével is viselte.

Az eseményekről több fotó is napvilágot látott, amelyek Vilmos herceget és György herceget mutatják az Eb-döntőn, valamint egy videó is megjelent a walesi herceg hivatalos oldalán, amelyen apával és fiával érkeznek a stadionba. VI. Fülöp spanyol király is jelen volt a döntőn, természetesen a saját hazájának drukkolva, és még egy közös fotó is készült róluk, amelyen VI. Fülöp és lánya, Zsófia infánsnő is szerepel.

Katalin hercegné nehéz hónapokon van túl, hiszen januárban komoly hasi műtéten esett át, márciusban pedig bejelentette, hogy rákbetegséggel küzd. A kemoterápiás kezelés alatt álló hercegné korábban elmondta, hogy férje, Vilmos herceg jelenti számára a legnagyobb támaszt. Idén a brit királyi család több tagja is egészségügyi problémákkal küzdött, így például a walesi herceg édesapja, III. Károly király is daganatos megbetegedéssel.

Vilmos herceg a döntő előtt az angol csapat két meccsét nézte a helyszínen, június 20-án az Anglia és Dánia közötti csoportmérkőzést Frankfurtban, majd július 6-án a Svájc elleni negyeddöntőt Düsseldorfban. Anglia vereségét követően Vilmos herceg csalódottságát fejezte ki, mondván: "Ezúttal egész egyszerűen nem így kellett volna lennie. Még mindig mindannyian nagyon büszkék vagyunk rátok. Csak így tovább, Anglia!". A 9 éves Sarolta hercegnő ezúttal egy kék pöttyös ruhában jelent meg, ami akár az édesanyja szekrényéből is előkerülhetett volna, hiszen Katalin hercegnének van egy nagyon hasonló ruhája.