"Az izomzatom gyakorlatilag eltűnt" - Növényi Norbert törött gerince felfoghatatlan kálváriához vezetett

Két éve szenvedett balesetet egy forgatáson Növényi Norbert, és csak kevésen múlott, hogy nem bénult le. A csigolyájából letört egy másfél centis darab, ami szerencsére kifelé tört, így elkerülte az örök bénulást. Azóta sem szabadult meg teljesen a fájdalmaktól, és egy újabb betegséggel is meg kellett küzdenie.

Növényi Norbert, az egykori olimpiai bajnok birkózó, egy rodeóbikáról esett le közel két éve egy forgatáson. A baleset következtében gerincsérülést szenvedett, amelynek következtében a gerince sosem lesz már száz százalékos. Elmondása szerint egy rossz mozdulat, egy hosszú séta vagy hosszabb ideig tartó állás is okozhat neki fájdalmat.

A színész-sportoló nemrégiben vírusos ízületi gyulladásban szenvedett, amelyből csak most kezd kilábalni. Norbert elmesélte, hogy a betegség kezdetén még fel sem tudott kelni az ágyból a fájdalomtól, és az ízületei olyan érzést keltettek, mintha késsel szurkálnák.

A betegség következtében Norbi jelentősen legyengült, étvágya is csökkent, és összesen 13 kilót fogyott. Az orvosok erős gyógyszereket írtak fel neki, köztük szteroidokat, amelyek segítettek a gyulladás csökkentésében, de Norbi már nem szedi őket, mert nem szeretné, ha a mája károsodna.

Az izomzata gyakorlatilag eltűnt, de Növényi Norbert már kifelé jön a betegségből, és bár még mindig nagyon gyenge, hamarosan óvatosan elkezdi az edzéseket, hogy visszanyerje az erőt. A családja tartja benne a lelket; a nagyfia hazajött Angliából, a kisebbik fia sportol, a lánya és az unokája pedig nagy boldogságot okoznak neki. Norbert elmondása szerint sokat tanult az elmúlt évekből, és továbbra is előre halad az életben, mint Sherman, a páncélos.