Javított a Microsoft egy súlyos hibát a Windows 11-ben

A Microsoft kiadott egy frissítést a Windows 11-hez, amely megoldja a Tálcával kapcsolatos problémákat, így a rendszer újra használhatóvá válik azok számára, akiknél a Tálca lefagyott vagy eltűnt.

A Windows 11 felhasználói néhány hete jelentették, hogy a rendszer legújabb frissítése után a Tálca lefagyhat vagy akár eltűnhet a képernyőről. A Microsoft elismerte a hibát, és a napokban kiadott KB5040442 kódszámú frissítésében javította a problémát, amelyet a Neowin fedezett fel a kiadási megjegyzések között.

A hiba nem csak a Windows médiafunkciókat nélkülöző N-kiadásokat érintette, hanem a hagyományos Windows 11 verziókat is. A frissítés telepítése után a Tálcának ismét működnie kell.

A Tálca működése nélkül a rendszer gyakorlatilag használhatatlanná válik, hiszen a Gépházhoz és egyéb funkciókhoz csak szöveges parancsokkal lehet hozzáférni. A frissítések telepítéséhez a felhasználóknak a Start-menüben kell megkeresniük a Gépházat, majd onnan a Windows Update menüpontot választva telepíteniük kell a rendelkezésre álló frissítéseket.

A Microsoft a közelmúltban több biztonsági frissítést is kiadott a Windows operációs rendszerek számára, amelyek között súlyos hibák javításai is megtalálhatóak.