„Remélem, nagyszerű vasárnap vár a spanyolokra” – Alcaraz a wimbledoni döntőben, Djokovic lesz az ellenfele

A címvédő spanyol Carlos Alcaraz négy játszmában győzte le az orosz Danyiil Medvegyevet a wimbledoni teniszbajnokság pénteki férfi egyes elődöntőjében, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, ahol a hétszeres bajnok Novak Djokovic vár rá.

Alcaraz nem kezdett jól, 5:2-es hátrányba került az első szettben, de végül rövidítésre mentette a játszmát, amelyet azonban 7-1-re elveszített. A második szettben a spanyol brékkel 4:1-re elhúzott, és ezt az előnyt megtartva egyenlített. A harmadik felvonásban Alcaraz 1:1-nél elvette Medvegyev adogatását, és a negyedik szettben is magabiztosan játszott, így szűk három óra alatt jutott a döntőbe.

Alcaraz egy győzelemre van attól, hogy csatlakozzon Boris Beckerhez és Björn Borgoz, akik az 1968-ban kezdődő Open-érában még 22 éves koruk előtt többszörös wimbledoni bajnokok lettek. A spanyol játékos 21 évesen és 68 naposan a második legfiatalabb, aki egy szezon alatt bejutott a Wimbledon és a Roland Garros döntőjébe, ezt a teljesítményt Rafael Nadal érte el először 2006-ban.

Alcaraz a 2022-es US Openen és a múlt hónapban a Roland Garroson is diadalmaskodott. A spanyol teniszező a győzelme után elmondta, hogy remekül játszott, és bízik egy nagyszerű vasárnapban, amikor a spanyolok figyelmét a tenisz mellett a futball Európa-bajnokság is leköti.

A pihenőnapján Alcaraz golfozni fog, hogy kikapcsolódjon és ne a teniszre gondoljon, noha saját bevallása szerint nem túl jó ebben a sportban.

A wimbledoni férfi egyes elődöntőjének másik ágán a 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes, másodikként rangsorolt Novak Djokovic lép pályára a 25. helyen kiemelt olasz Lorenzo Musetti ellen, akit sima három szettben győzött le. Djokovic három játszmában legyőzte Musettit, így bejutott a vasárnapi fináléba. A szerb játékosnak ez volt a 49. Grand Slam-elődöntője, és a tavalyi vereség után idén revansot vehet spanyol ellenfelén.

Wimbledon, férfiak, elődöntő

Carlos Alcaraz (spanyol, 3.) – Danyiil Medvegyev (orosz, 5.) 6:7 (1-7), 6:3, 6:4, 6:4

Novak Djokovics (szerb, 2.) – Lorenzo Musetti (olasz, 25.) 6:4, 7:6 (7–2), 6:4

később:

A vasárnapi döntőben Carlos Alcaraz (spanyol, 3.) és Novak Djokovics (szerb, 2.) találkozik.