A zeller mint egészséges nasi kutyáknak

A gazdák étkezése során gyakran előfordul, hogy kutyáik nagy szemekkel figyelnek, remélve, hogy kapnak egy-egy falatot. Nem minden zöldség ajánlott a kutyák számára, de a zeller egy olyan típus, amely nemcsak biztonságos, hanem előnyös is lehet számukra.

A kutyák, amennyiben kiegyensúlyozott étrendet követnek, kevésbé szorulnak zöldségekre és gyümölcsökre, mint az emberek. Ennek ellenére, ha kedvelik ezeket az ételeket, időnként csemegézhetnek velük. Fontos azonban tudni, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek mérgezőek lehetnek a kutyák számára, de szerencsére a zeller nem tartozik ezek közé. A zeller adagolása csemegeként javasolt, nem pedig az étkezések helyettesítéseként, kivéve, ha az állatorvos másként rendelkezik. A kutyák napi étrendjének legfeljebb 10 százalékát képezhetik hasonló finomságok, beleértve a zellert is.

A zeller előnyeiről és arról, hogy mely részeit fogyaszthatják a kutyák, bővebben az Én Kutyám magazin cikkében olvashatnak, amely elérhető az interneten. Az Én Kutyám magazin által rendezett DOGZ Fesztivál és Konferencia pedig szeptember 7-én kerül megrendezésre, ahol kutyás szakemberekkel és közel 20 kutyás programmal várják az érdeklődőket. A rendezvényen látványos bemutatók, ingyenes állatorvosi tanácsadás és szakmai előadások is lesznek egy városligeti fesztivál keretében.