Új funkciók érkeznek az iOS 18-cal az iPhone időjárás alkalmazásába

Az iOS 18 frissítés új funkciókat hoz az iPhone-ok beépített Időjárás alkalmazásába, többek között a "Feels like" hőmérséklet megjelenítését, valamint az otthoni és munkahelyi címek külön kezelését.

Az iPhone felhasználók hamarosan új funkciókkal gazdagodhatnak az Időjárás alkalmazásban, amely az iOS 18 frissítéssel érkezik szeptemberben. Az alkalmazás, amely az egyik leggyakrabban használt appok közé tartozik, további részleteket fog nyújtani az időjárásról, így még hasznosabbá válik a mindennapokban.

Az újítások között szerepel a "Feels like" hőmérséklet megjelenítése, amely az érzékelt hőmérsékletet mutatja, figyelembe véve többek között a páratartalmat, a szelet és a napsugárzást. Ez a funkció csak akkor jelenik meg, ha az érzékelt és a tényleges hőmérséklet között érezhető eltérés van, így elkerülhető, hogy azonos hőfokokat lássunk egymás alatt.

Az alkalmazás másik újdonsága az otthoni és munkahelyi címek elkülönítése, amelyek alapértelmezés szerint felkerülnek a nyomon követett helyek időjárási listájára az iOS 18-ban. Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik távol dolgoznak otthonuktól, mivel lehetővé teszi a helyi időjárási viszonyok gyors ellenőrzését.

Az Apple többplatformos alkalmazásfejlesztési stratégiájának köszönhetően az Időjárás alkalmazás frissítései nem csak az iPhone-on, hanem a Macen és az iPaden is elérhetők lesznek a macOS Sequoia és az iPadOS 18 telepítése után. Az új funkciók így széles körben használhatók lesznek az Apple készülékeken.