Kína keleti részét pusztította el egy tornádó

A kínai hatóságok beszámolója szerint egy halálos áldozatot követelő tornádó söpört végig Santung tartományon, több mint hetvenkilenc embert kórházba szállítottak a sérüléseik miatt.

Pénteken a Santung tartományban tomboló tornádó egy ember életét követelte, és számos sérülést okozott. A Dongming megyében keletkezett vihar következtében 79 embert kényszerültek kórházi kezelésre szállítani. Az Associated Press jelentése szerint az áldozatok különböző mértékű sérüléseket szenvedtek.

Az állami média által közzétett felvételeken látható, hogy a tornádó milyen pusztítást végzett: fákat csavart ki gyökereikből, boltok feliratait tépte le, és hatalmas törmeléket kavart a levegőbe. A videók tanúsága szerint az építményeket pillanatok alatt rombolták le a viharos széllökések.

A kínai meteorológiai hivatal a jelentések szerint tornádó-riasztást adott ki pénteken Santung tartományra és a szomszédos Csiangszu tartomány egyes részeire. A China Weather News információi alapján a tornádók jellemzően a déli és tengerparti területeken, mint például Kuangtung és Csiangszu tartományokban fordulnak elő.