„Minnél többet mutat, annál jobb” – Stylecheck a Balaton Soundon

A Balaton Soundon megkérdeztük a fesztiválozókat, hogy milyen változásokat észlelnek a fesztiváltrendekben, különös tekintettel a ruházati stílusokra.

A TikTok platformján népszerűvé vált a „stylecheck” műfaj, ahol az influenszerek az utcán sétáló emberek ruházatát kommentálják. A Balaton Sound fesztivál az elmúlt évek során nemcsak zenei eseményként, hanem egyfajta élő divatbemutatóként is hírnevet szerzett. A résztvevőkkel folytatott beszélgetéseink során olyan fontos kérdésekre kerestük a választ, mint például a titokzokni vagy a hosszú zokni, a szűk vagy a bő szabású ruhadarabok, valamint az átlátszó, popsivillantó neccnadrág vagy a zárt bőrnadrág preferenciája. Ezek a témák mind-mind meghatározóak lehetnek a fesztiválhangulat szempontjából.

Az idei fesztiválon is óriási hangsúlyt fektettek a fesztiválozók a megfelelő buliszerelések összekombinálására, a szervezők pedig a korábbi évek tapasztalatai alapján, idén egy igazi kifutóval, és divatbemutatókkal is készültek a fesztivál idejére. Az eseményen több neves divattervező, stylist és modell is tiszteletét tette, köztük Lakatos Márk is, akire idén januárban újra rátalált a szerelem. Márk a Balaton Soundra már kubai lovagjával érkezett, akit bár a kamerának nem mutatott be, azért néhány kulisszatitkot elárult a kapcsolatukról és annak dinamikájáról.

Márk elmesélte, hogy kedvesének ez a legelső közép európai fesztiválélménye és nagyon is élvezi, viszont továbbra sem árult el a fiatalember kilétéről többet annál, hogy kubai származású és szakácsként dolgozik egy "nagyon menő bruncholó helyen", majd elmesélte, hogy ebben a havannai étteremben találkoztak először.

A stylist elmondta, hogy kubai szerelmes meglehetősen jól érzi magát Európában, "mondhatni hogy szeme-szája tátva maradt", azonban egyenlőre nem maradhat a végtelenségig, ugyanis turista vízummal utazott el Kubából. A turista vízum 90 napig érvényes, és Márk szerint "jó fiúnak kell lenni azért, hogy aztán az ember még tudjon utazni kifelé".

Párkapcsolatukban a távolság miatt akadhatnak esetleges zökkenők, azonban Márk elmondása szerint, eddig nagyon ügyesen oldják meg a közös életüket, egyszer a stylist utazik hosszabb időre Kubába, máskor pedig a titokzatos lovag érkezik Magyarországra. "Nem is nagyon akarjuk előre megtervezni hogy ez hogy lesz..ez inkább egy ilyen carpe diem dolog" – fogalmazott Márk a kapcsolat jövőjét illetően.