Orosz dróntámadások Szumi megyében és a Donyeck régióban

Szumi megye energetikai hálózatát orosz kamikaze drónok támadták, több mint százezer háztartás maradt áram nélkül. Donyeck megyében pedig 11 civil vesztette életét és 46-an sebesültek meg orosz csapások következtében.

Szumi megyében a Sahid típusú orosz kamikaze drónok támadása következtében több mint százezer háztartás maradt áram nélkül. Az ukrán regionális katonai vezetés jelentése szerint a támadás szombatra virradóra történt. Szumi városában az áram- és ivóvízszolgáltatás is részlegesen megszakadt, amit az Ukrajinszka Pravda helyi hírportál is megerősített.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség egy helyi "földalatti mozgalom" vezetőjére hivatkozva arról számolt be, hogy a támadás egy rakétákat gyártó üzemet érintett a városban.

A Donyeck megyében történt támadások során összesen 11 civil vesztette életét, és 46-an sérültek meg. A megye nyugati részén fekvő Szelidove települését két irányított bomba találta el, öt ember halálát okozva. Vagyim Filacskin kormányzó a Telegramon keresztül közölte, hogy a településen további nyolc ember sebesült meg. Filacskin hangsúlyozta, hogy a donyecki régió minden városa és faluja folyamatosan ellenséges támadások veszélyének van kitéve, és hozzátette, hogy a bombatámadás egy vállalati területet ért.

A kormányzó szerint több lakóépületben, üzletben és járműben, valamint egy üzemben is károk keletkeztek. Filacskin továbbá arról számolt be, hogy további három civil vesztette életét Csasziv Jar városában, és egy ukrán katonai szóvivő szerint a város egyik külső kerületét az ukrán erőknek fel kellett adniuk.

Az ukrán vezérkar jelentése szerint a Pokrovszk térségében az elmúlt napban legalább 45 összecsapás történt. Szombatra virradóra összesen hat rakéta és 55 légicsapás érte a térséget, több mint hetven siklóbomba bevetésével.