Sertéskaraj rizibizivel – Fásy Ádám receptje

A sertéskaraj sokoldalúan elkészíthető, és a sertés egyik legkedveltebb része. Fásy Ádám most egy egyszerű és gyors sütési módszert ajánl rizibizivel és vajon párolt babbal.

A sertéskaraj sokféleképpen ízletesen elkészíthető, legyen szó rántott, sült vagy pácolt változatról, és számos körettel tálalható. Fásy Ádám ezúttal sütve, rizibizivel és vajon párolt babbal készíti el ezt a népszerű húst.

Hozzávalók négy személyre:

  • 80 dkg sertéskarajfilé
  • 1 doboz vörösbab (konzerv)
  • 1 csomag friss bazsalikom
  • 5 dkg vaj
  • Olaj

Rizibizi hozzávalói négy személyre:

  • 20 dkg jázminrizs
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 dkg vaj

Elkészítési mód: A sertéskaraj szeletekre vágása után sózzuk, és tepsibe helyezzük. Bazsalikomlevéllel megszórjuk, olajjal meglocsoljuk, és 1 dl vizet öntünk alá. Az így előkészített húst alufóliával lezárjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Ezután az alufóliát eltávolítjuk, a bazsalikomleveleket leszedjük, és a húst aranybarnára sütjük. Közben a jázminrizst megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a vajon megpárolt zöldborsóval. A sertéskarajt a rizibizivel és a vajon párolt vörösbabbal tálaljuk.