Egyedülálló Bugatti Veyron kerül kalapács alá

A legendás hipersportkocsi, a Bugatti Veyron egyedülálló példánya került eladósorba, amely csillogó polírozott alumínium karosszériájával és élénkpiros utasterével kápráztatja el a potenciális vevőket.

A Bugatti nemrégiben mutatta be legújabb hiperautóját, a 1800 lóerős hibrid Tourbillont, amely egy szívó V16-os motorra épül és a négy turbóval megfújt W16-os motorral rendelkező Chiron utódja. A Chiron, amely 2016 és 2024 között készült, 1500-1600 lóerős teljesítményével hódított, elődje pedig nem más, mint a most piacra kerülő Veyron.

A kínálatban lévő Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse egyedülálló darabja polírozott alumínium karosszériával és vörös utasteret vonultat fel, és ez az egyetlen példány készült belőle. A 2015-ben gyártott autó, amely a gyártás végén látta meg a napvilágot, mindössze 750 kilométert futott.

A németországi eladó az árról csak komoly vásárlási szándékkal rendelkezőknek nyilatkozik. A Veyron Grand Sport Vitesse négy turbós W16-os benzinmotorja 1200 lóerős teljesítményt és 1500 Nm-es nyomatékot produkál, amely egy hétfokozatú duplakuplungos automata váltón keresztül jut el a négy kerékhez. Az autó álló helyzetből 100 km/h sebességre mindössze 2,6 másodperc alatt gyorsul fel, és maximális sebessége eléri a 415 km/h-t.