O.G. Duck nem adja fel – A Kúriához fordul édesanyja ügyében

A Hip Hop Boyz egykori énekese, Kalocsai Krisztián, művésznevén O.G. Duck, harcba száll édesanyja otthonáért. A Blikk információi szerint a XV. kerületi lakásból kilakoltatásra ítélt Zsófi néni helyzete miatt fordul a Kúriához az énekes.

Kalocsai Krisztián, azaz O.G. Duck nem hagyja annyiban édesanyja, Zsófi néni kilakoltatását. A Blikk szerint a 76 éves asszonyt, aki 1999 óta él a volt élettársával felújított házban, önkényes lakásfoglalónak minősítették, és hétfőn végrehajtók érkeztek, hogy kilakoltassák.

O.G. Duck a Blikknek elmondta, hogy harminc nap haladékot sikerült kiharcolniuk, de ezután az idős hölgy utcára kerülhet. Az énekes és csapata beadványt készít, amelyet egy pro-bono jogászcsapat fog átnézni, és hétfőn szeretnék benyújtani a Kúriára, az ügyészségre és minden illetékes hatósághoz.

Az énekes szerint az eljárás során jogellenesen jártak el, és magánlaksértést követtek el. Az alaptörvény VI. cikkelye szerint a házijog a lakáshasználót védi, még a tulajdonossal szemben is.

Zsófi néni szociális támogatásban részesül, és a XV. kerületi Családsegítő Központ vezető munkatársa, Dr. Szabó János szerint Zsófi néni jogcímmel nem rendelkező jóhiszemű bentmaradó, így a történtek jogszerűtlenek. O.G. Duck hozzátette, hogy az eljárás célja az volt, hogy édesanyját önkényes ingatlanfoglalóvá minősítsék, és öt nap alatt kiteszik az általa épített házból.

A Hip Hop Boyz egykori énekese bizakodik az igazságszolgáltatásban és abban, hogy a Kúria helyt ad a beadványának. Hangsúlyozza, hogy nem hagyja az ingatlanmaffia kezére jutni a házat, és küzdeni fog édesanyja otthonáért.

A hétfői eljárás során Zsófi néni rosszul lett, és mentőt kellett hívni. Az énekes szerint édesanyja lelkileg és fizikailag is megviselt, de most már jobban van. O.G. Duck köszönetet mond a Magyar Önvédelmi Mozgalomnak és Bartal Andrásnak a segítségért. Bár Zsófi néni nem szeretne tovább maradni a házban, mert túl nagynak tartja, fia mégis meg szeretné őrizni számára ezt a helyet.