Portfolio Green Awards pályázat

Még van lehetőség jelentkezni a 2024-es Portfolio Green Awardsra, ahol a legkiválóbb zöld kezdeményezéseket díjazzuk. A jelentkezési határidő 2024. július 14., a nyerteseket pedig a szeptember 4-i Sustainable World konferencián hirdetjük ki.

A Green Awards pályázat harmadik alkalommal kerül megrendezésre, és hat különböző kategóriában várjuk a jelentkezéseket. A díjazás célja, hogy elismerjük és ösztönözzük a fenntarthatóság terén elkötelezett vállalatokat, szervezeteket és egyéneket. A tavalyi évhez képest újdonság, hogy már hat kategóriában ismerjük el a legjobbakat: Az Év Zöld Nagyvállalata, Az Év Zöld Kkv-ja, Az Év Zöld Innovációja, Az Év Zöld Beruházása, Az Év Jó Ügye és Az Év Zöld Példaképe.

A tavalyi díjazottak között volt a Szegedi Vízmű, amely Az Év Zöld Nagyvállalata kategóriában nyert. Istókovics Zoltán, a cég vezérigazgatója szerint a díj elnyerése megerősítést jelentett a fenntartható gazdálkodásukra, és motivációt adott a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére irányuló törekvéseikhez. Az Év Zöld Kkv-ja díjat az Irota EcoLodge, míg Az Év Zöld Innovációja elismerést az Agroloop Hungary Kft. kapta. Az Év Zöld Beruházása díjjal a Lehel Radiátorgyár cégcsoportot jutalmazták, dr. Márkházai Sándor tulajdonos szerint a díj megerősítette őket abban, hogy helyes úton haladnak a zöldebb jövő felé.

Az Év Jó Ügye díjat a K&H - Hűsítő ligetek projekt kapta, míg a Zsűri Különdíját a Diageo - CALL-Action kezdeményezés érdemelte ki. Ábrahám Gergely, a Diageo kelet-európai vállalati kapcsolatok igazgatója szerint a díj különleges elismerés volt számukra, és inspirációt adott a jövőbeli terveikhez.

A pályázatokat 2024. július 14-ig várjuk, a jelentkezési lap a Sustainable World konferencia aloldalán érhető el. A cikk a saját termék népszerűsítését szolgálja.