Nem csak olcsó úszógumit lehet vásárolni a Balatonnál

Balatonfüred ad otthont a művészeteknek: 2024. július 26-28. között kerül megrendezésre az első Füred Art Week. Az Art and Antique, valamint a Budapest Contemporary rendezvények balatoni összejövetelén neves galériák és aukciósházak mutatják be klasszikus és kortárs műtárgyaikat. A látogatók festmények, szobrok, bútorok, szőnyegek és ékszerek széles választékát tekinthetik meg és vásárolhatják meg.

A nyári szezonban Balatonfüreden pezseg a kulturális és társadalmi élet, a műgyűjtők és műkedvelők kedvelt találkozóhelye a "Balaton fővárosa".

Keresve sem találhattunk volna jobb helyszínt az új, hagyományteremtő szándékkal létrehozott eseményünkhöz. A Füred Art Week idén debütál a város szívében, a kikötő és a sétány közelében található exkluzív Kongresszusi Központban – nyilatkozta Tausz Ádám főszervező, aki az Art and Antique kiállítás és vásár, valamint a Budapest Contemporary rendezvények mögött is áll. Tausz közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a művészeti események szervezésében.

50 milliós tételek is lesznek

A Füred Art Week szervezőinek célja, hogy Balatonfüredet bekapcsolják a művészeti élet vérkeringésébe. Az eseményen jelen lesznek neves galériák és aukciósházak, amelyek klasszikus és kortárs festményeket, szobrokat, bútorokat és ékszereket hoznak magukkal. A kiállított alkotások között találhatóak lesznek 50 millió forintot meghaladó értékes műtárgyak, de a kevésbé tehetős látogatók számára is kínálnak minőségi, megfizethető darabokat.

Az alacsony jegyáraknak köszönhetően a helyiek és a nyaralók széles rétegei is megtekinthetik a kiállított műtárgyakat, élvezhetik a különleges atmoszférát és részt vehetnek a szombat esti tárlatvezetéseken. Természetesen minden kiállított tárgy meg is vásárolható – tette hozzá Tausz Ádám.

A résztvevő galériák között szerepel az acb Galéria, a BÁV ART, a Bernabo Art Furniture, a LUMAS galéria, a NACO, a Nemes Galéria, a Neo Deco Galéria, a Neves Kor-Társ Galéria, az Opera Antikvitás, a Passage Galéria, a ProArt Frame és a youngart.