Téves értesítőket küldött ki a Főpolgármesteri Hivatal

Tévesen küldött ki sávos iparűzési adóról szóló értesítéseket a Főpolgármesteri Hivatal, amelyeket a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete szerint nem kell figyelembe venni.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete csütörtöki közleményében hívta fel a figyelmet arra, hogy a Főpolgármesteri Hivatal által kiküldött sávos iparűzési adóról szóló értesítések tévesek. Az egyesület arra kér minden érintettet, hogy ne vegyék figyelembe a dokumentumokat.

A közlemény szerint a tévesen kiküldött dokumentumokat figyelmen kívül kell hagyni, azonban az adófolyószámlán a helyes összegek szerepelnek. Az egyesület kifejezte sajnálatát az eset miatt, és elnézést kért az érintettektől.

Továbbá, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete felhívja a budapesti vállalkozások figyelmét, amelyek nagy számban fizetnek sávos iparűzési adót, hogy ne terheljék felesleges hívásokkal a könyvelőiket a történtek miatt. Az egyesület szerint a vállalkozásoknak nem szükséges magyarázatot kérniük a könyvelőiktől a téves értesítésekkel kapcsolatban.