Kibertámadás sújtotta a Nemzetközi Automobil Szövetséget

Szűkszavú közleményben hozta nyilvánosságra a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy több e-mail-fiókjukba is illetéktelenek hatoltak be, és személyes adatokat szereztek meg. Egyelőre több kérdés is megválaszolatlan maradt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség, amely többek között a Forma-1 szabályozó és felügyelő szervezeteként is ismert, kibertámadás áldozatává vált. A Bleeping Computer beszámolója szerint az FIA-t egy adathalász (phishing) támadás érte, amely során illetéktelenek több e-mail-fiókjukhoz is hozzáfértek.

Az incidens következtében személyes adatok kerültek illetéktelen kezekbe, azonban az FIA gyorsan reagált az eseményre, és azonnal megszüntette az illetéktelen hozzáférés lehetőségét. A szervezet értesítette a svájci és a francia adatvédelmi hatóságokat, és további intézkedéseket is foganatosítottak a jövőbeli támadások megelőzése érdekében.

Jelenleg még nem ismert, hogy pontosan mikor történt a támadás, hány ember érintett, és milyen személyes adatokról van szó. A Bleeping Computer megkereste az FIA-t a részletekért, de a szervezet egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.