Magyar Péter kampányának kulisszatitkai

Két meghatározó személyiség játszott fontos szerepet Magyar Péter és a Tisza Párt tavaszi kampányában, akik a háttérből támogatták az országjárás sikerét.

A 444.hu információi szerint Farkas Dezső és Seprenyi Anita voltak azok, akik kulcsfontosságú segítséget nyújtottak Magyar Péternek a kampány során. Seprenyi Anita hivatalosan is Magyar Péter személyi asszisztense és sajtósa, aki május óta tölti be ezt a pozíciót, miután Magyar Mártontól, Magyar Péter testvérétől vette át a feladatokat. Seprenyi gyakran látható Magyar Péter oldalán, és olyan virtuális eseményeken is részt vett, ahol a színpadon is megjelent.

Farkas Dezső a vállalkozói szférából érkezett, és bár a Tisza Párt nem tünteti fel a nevét, kapcsolatba hozzák Demszky Gábor volt főpolgármester tanácsadójával, Mesterházy Ernővel. Farkas és Seprenyi karrierje a Világgazdasági Fórum fiatal vezetőknek szóló nemzetközi szervezetében fonódik össze.

Magyar Péter korábban úgy nyilatkozott, hogy a kampány egy "one man show", de operatív segítséget is kap. A Tisza Párt működéséről és felépítéséről a Telex is részletesen írt, beleértve a Magyar mögött álló láthatatlan csapatot.

A Tisza Párt nyilvános megjelenéseiben kevés személy vesz részt, de a kezdetektől fogva jelen van Nagy Ervin színművész, Rost Andrea operaénekes és Péter Petra, a Manna FM műsorvezetője. Rost Andrea, aki nemcsak a Tisza Párt rendezvényein többször is fellépett, hanem Magyar Péter alelnökkel közös programokat is tartott, nemrégiben Operaakadémia Nonprofit Kft.-t alapított, ahol fiatal, éppen csak a pályára lépő művészeket készít fel. Az akadémia szeptember elején mutatja be Mozart A varázsfuvola című művét, melynek előadásában az akadémia hallgatói vesznek részt. Rost Andrea vállalkozását azzal indokolta, hogy át szeretné adni a tudást, amit világszerte szerzett, és figyelemmel kíván fordulni a fiatal énekesek felé. Az énekesnő politikai szerepvállalása miatt kapott hideget-meleget, és emiatt külföldön is tervez kurzusokat és fellépéseket.